Sonetti kirjoittajapiiri 6.10.2020

Aloitimme tiistai-illan syksyisen kirjoittajapiirimme Jussin tuomien sekä keittämien pullakahvien kera – koronaohjeiden mukaisesti tuotuja ja tarjoiltuja. Lämpimien ja makoisten kahvien aikana jaoimme toistemme kuulumisia päivistämme muuttuvan, mutta etenevän maailman keskellä, miten se on vaikuttanut arkeemme. Suurimmalla osalla päivät ovat vierineet loistavasti rajoitteista huolimatta, eräs sonettilainenkin löytänyt itselleen työpaikan!

Nautiskeluiden jälkeen siirryimme Pirjo Virkkusen lähipäivinä julkaistavaan runokirjaan ”Näkymiä”. Tämän kirjan keskeisenä teemana ovat runot ja tarinat Kainuusta sekä pohjoisesta maastamme, jossa kuvaillaan niiden luonnosta, ihmisistä sekä eläimistä viimeisistä neljästä vuosikymmenestä. Savolainen sävymme tulee ilmi Eukonkannon-tarina sekä Junan tuoma savolaesukon muistelo, joidenka kera kirja antaa pohjoisesta kotimaastamme eläväiset kasvot.

Kirjaesittelystä etenimme kirjoituksiimme arvotusta pääaiheestamme ”Tupakanpoltto”. Osa kirjoitti lyhyesti mielipiteitä tai kertomuksia, osa taas pitempiä tuumailuja huumorintajuisella asenteella. Koska aihe on maailmanlaajuinen ja osa kaikkien elämää – pääosin passiivisesti tai lopettaneena – kaikilla oli paljon keskusteltavaa ja näkemyksiä tämän savuavan paperipötkön aiheuttamista ongelmista.

Ilta päättyi jännittävään aiheiden arvontaan, jossa kaikki kirjoittivat lapulle aiheensa, ja eräs onnekas sai toimia ratkaisijana, mikä tulee olemaan pääaiheemme ja mitkä jäävät ylimääräisiksi inspiraation lähteiksi. Tällä kertaa pääaiheeksemme arvottiin ”Tuuli”, jota seurasivat vaihtoehtoiset aiheet Koirani, Sanat eivät riitä kertomaan, Kahvitarjoilu, Minä kirjoitan sekä Torakat. Arvonnan jälkeen jäimme siistimään tilat alkuperäiseen kuntoon, keräsimme tuomamme kahvitarjoillut pois sekä desinfioimme pinnat puhtaiksi kampittaakseen tämän kaikkia vaivaavan viruksen leviämistä. Saatuamme kaikki kuntoon, päätimme illan ja lähdimme kotiin hyvin mielin ja odottamaan seuraavaa 28.10. klo 18:00 keskiviikon kirjoittajapiiriä sekä 10.10. lauantain klo 13:00Sanoista kirjaksi” tapahtumaa Iisalmen kaupunginkirjastolla!