Kirjoittajapiiri 25.1.2022

Vuoden ensimmäinen kirjoittajapiiri alkoi pirteissä merkeissä. Todettiin, että antologian myynti on lähtenyt hyvin käyntiin, esimerkiksi lähikirjastot ovat ostaneet teosta omiin kokoelmiinsa.

Kahvin lomassa keskusteltiin tulevasta vuosikokouksesta ja henkilövalinnoista hallitukseen. Toivotaan, että löydetään uusia jäseniä poisjäävien tilalle.

Sirkka luki kirjoituksensa, jossa oltiin menneiden joulujen tunnelmissa. Näkökulma joulun valmisteluihin oli perheenemännän näkökulma. Ehkä tullaan vähemmän ajatelleeksi sitä, millainen työ pitojen laittamisessa on ja kuka siinä on päävastuussa. Miehet totesivat, että naisväki laittaa yleensä pöydän koreaksi ja miesten tehtäväksi jää kuusen haku. Hannelen mielestä tästä asetelmasta kyllä jo poiketaan. Todistetusti seuraavassa sukupolvessa on perheitä, jotka hakevat yhdessä kuusen tai jopa naisväki sen tekee ja vastavuoroisesti porukassa ladataan jouluherkut pöytään.
Jussi luki kuulijoille mielipidekirjoituksensa, jonka oli lähettänyt Savon Sanomiin taannoin. Hän suri Kuopiossa sijaitsevan Minna Canthin asuintalon, Kanttilan kohtaloa,jota eivät näköjään kaupungin päättäjät halua hoitaa. Moni muukin kirjoittajapiiriläinen on seurannut Kanttilasta kirjoittelua samaisesta lehdestä. Todettiin, että kirjoitus oli hyvä ja oli paikallaan näyttää, että surkeasti hoidettu Minnan perintö on huomioitu muuallakin Savossa.

Jani toi kirjoittajailtaan kaksi runoa, jotka käsittelevät herkällä tavalla ihmissuhteita. Runot voit käydä lukemassa tekstigalleriasta.
Sihteeri Hannele Laukkanen